"Modiga människor lever inte förevigt"

Jag tänker att vi alla kan behöva lite extra inspiration denna rätt så trista och gråa onsdag. Nu blire därför att langa inspiration från eventet Days of Entreprenurship som ägde rum med Drivhuset på Textile Fashion Center. HÄR kan du läsa mer om eventet.

Vi har kommit till min favorit av hela eventet. Ingen mindre än Johannes Hansen.


Drivhusets verksamhetschef Sofia Lidenhed fick äran att presentera honom upp på scen.
Han pratade om att det är ett stort steg att gå från idé till handling och alla vet vad dem borde göra.
"Modiga människor lever inte förevigt, men fega människor lever inte alls"

Ååh, vad jag älskar det citatet. Jag strävar efter att gå utanför min comfort zone, det senaste var att börja dejta igen. Det kändes lite läskigt, men jag gjorde det ändå.
Johannes tog även upp vanliga men enkla ursäkter. Har själv insett att man ibland har tusen ursäkter för att slippa ta tag i jobbiga saker - då använder man sig ofta av prokrastinering. Denna "metod" hjälper dig bara för stunden, eftersom din ångest så sakteliga smyger fram... över att du borde plugga. Trots att du bestämmer dig för att vila blir det svårt eftersom dina tankar går till det du borde göra.

Vi kör ytterligare ett par enkla ursäkter...
Kort och gott... vi människor har otroligt många ursäkter för att slippa ta tag i saker som vi tycker är jobbiga. När Johannes gick igenom dessa ursäkter kunde man inget annat än skratta för det var en igenkänningsfaktor utan ens like och han fick fram det så klockrent. Hela rummet fylldes av skratt.
Johannes märkte att vi behövde öka vårt syre och bad oss därför göra en dans tillsammans med honom.
Vi skulle vifta med händerna och kolla på vår granne och säga "jag tror på dig".

Under sin föreläsning berättade han om vikten av att reflektera över vad du förlorar om du inte tar steget och att det är viktigt att se sina framsteg och fira sina vinster.

Efter hans föreläsning fick man antingen ställa frågor eller berätta något i en mick... jag tog modet (trots att jag var rädd) och räckte upp handen och berättade om min dröm att bli yrkesbloggare och varför jag ville bli det. Jag fick tunghäfta och då stannade vi där. Men jag gjorde snart ett nytt försök och då ville jag ge cred till hans bok, talade om att den verkligen inspirerade mig och frågade honom både hur titeln "Fuck Your Fears" uppstod och vad det är som driver honom till att jobba med det han gör. Titeln uppstod med hjälp av hans omgivning och hans drivkraft till sitt jobb är feedbacken han får från människor som har på något sätt kommit i kontakt med honom. Han hade fått en bild där en person hade satt upp kuddar i sitt vardagsrum för att lära sig presentera, detta hade personen tagit med sig från Johannes bok.
Jag tycker att föreläsningen var helt jävla grym! Dessutom genom att jag hade läst hans bok var det ännu lättare att följa med på hans resa. Om ni får chansen att lyssna på Johannes Hansen så tycker jag inte ens ni ska tveka. JUST DO IT!

Trots att jag hade läst hans bok "Fuck Your Fears" så ville jag ha hans signering och boken står nu som en inredningsdetalj i min lägenhet för att påminna mig själv om att det är okej att vara rädd, men gör det ändå. Tack Johannes!

Innan jag avslutar detta inlägg... tänker jag dela med mig av en egen reflektion. Jag har många gånger fått höra av andra att jag är modig och att dem också vill vara det. Tidigare har jag aldrig ens reflekterat över det, men nu förstår jag varför jag har egenskapen modig. För jag har utsatt mig för jobbiga situationer och därför utvecklat förmågan att göra det trots att jag är rädd. Att vara modig kan alla människor träna upp! Trust me.

Over and out.

Gillar

Kommentarer