Hetsen kring att skaffa barn.


God kväll mina goingar!

Nu är det dags för ännu ett Sunday Mindset (sorry att det kommer så sent), men kom hem sent från teater och pizzakäk med min kompis Najomi och har varit upptagen innan dess. Så ja, bättre sent än aldrig. ;) Jag funderade lite på vad jag skulle vilja skriva om.... och reflekterade över filmen What a girl Wants - anser att det handlar om samhällets normer på hur man ska vara och uppföra sig i olika sammanhang, till exempel med människor som har högre status (kungligheten). Tjejen Daphne har en mamma som älskar henne över allt annat, trots det känner hon att något saknas i hennes liv. Hon har aldrig träffat sin pappa och bestämmer sig för att söka upp honom. Men när hon väl bor hos sin pappa och hans nya familj förväntas det saker av henne som leder till att hon glömmer bort vem hon är i all lyx och påverkan av andra människors åsikter.
Jag vill koppla till just samhällets normer.


Jag har varit singel hela mitt liv och nu är jag 25 år, och när jag svarar killar att jag är singel så brukar de fråga "hur det kommer sig?" För att det aldrig har lett till något seriöst brukar jag svara. I själva verket vill jag ha kvalitet före kvantitet innan jag går in i ett förhållande. Finns inte på kartan att jag skulle gå in i en relation bara för att jag saknar att ha någon, Det är enligt mig bortkastad tid och energi... så funkar inte jag. Jag har märkt att det ofta förväntas av dig som vuxen att du ska ha haft eller är i ett förhållande. För att inte tala om pressen och hetsen kring barn när du väl har skaffat en partner. Alltså va? Vad hände med grejen att lära känna varandra på djupet innan man börjar tänka i de banorna eller man kanske inte ens vill ha barn? Du vill kanske uppleva saker i större utsträckning innan du tar det ansvaret. Kan inte alla bara få styra över sitt eget liv så att det är anpassat utifrån dig och din partner och inte från samhällets normer. Jag klankar inte ner på er som har partner och barn. Det är ert beslut och jag hoppas att ni trivs med det och att beslutet inte var utifrån samhällets normer, Jag önskar bara att en del inte blev så påverkade av samhällets normer just kring detta och kunde förstå att det finns människor som har andra prioriteringar.

Fotograf: Rijad Buzimkic


Jag kommer vara singel tills jag träffar en framtida partner som verkligen bryr sig om mig och sedan tar jag allt det andra som det kommer. Tycker det är fel att det blir en press och hets hos människor på grund av samhällets normer, det leder ju ofta till oro och tvivlande på hur man ska göra, ska man leva upp till samhällets normer eller ska man göra utifrån det som känns bäst för dig och din partner. Vi måste komma ihåg att vi alla är olika individer som prioriterar olika.

Oavsett om vi är singlar eller i ett förhållande så är vi lika mycket värda. Ibland kan det kännas skittrist att jag fortfarande är singel men då försöker jag påminna mig själv om att jag väntar tills det känns rätt och värt att gå in ett förhållande. Som sagt, vill ha kvalitet före kvantitet. Jag försöker bära upp en stolthet att jag inte vill ha vem som helst att bygga något fint med. Jag vet att jag inte är ensam om att känna så här och livet som singel kan vara rätt trist, men det finns också en del fördelar. :)

Vad är era tankar och åsikter om just denna typ av samhällets normer?

Gillar

Kommentarer

Victoria
,
Jag har själv stött på min beskärda del av skeptiker när jag resolut sagt att jag inte vill ha barn, så jag förstår vad du menar. Hittills har ingen lyckats övertyga mig, och jag är övertygad om att om gemene man som ställt frågan hade känt till min bakgrundshistoria så hade det funnits en annan förståelse för mitt beslut.
veronicapettersson
veronicapettersson,
Kan tänka mig det, de flesta möts av skeptiker kring just frågan om att man inte ens vill skaffa barn. Tack för din kommentar!
nouw.com/veronicapettersson
Hilma
Hilma,
Gud så himla bra du skriver alltså! Jag håller helt och håller med dig i detta, det är så himla mycket krav och förväntningar utifrån... riktigt jobbigt är det. Hoppas du får en superfin tisdag, kram vännen! ❤️
nouw.com/hilma
Sarah,
Teater och pizza lät mysigt 😊
CheerSarah.devote.se