Entreprenörsanda

God kväll allesammans!!

Hur mår ni? Själv är jag sjuk, så fick ställa in gårdagens planer - att dra till karokebaren. Tro mig, jag övervägde flera gånger om jag ändå skulle dra för att slippa ännu en hemmakväll. Men när det kändes som att febern smög sig på var det en självklarhet att stanna hemma. Och ja, jag vet att jag på Instagram i torsdags berättade att eventet med Drivhuset skulle dyka upp dagen efter. Men jag var helt galet trött efter jobbet, fast det var en riktigt kul fredag! Morgonen började med att ett barn såg när jag kom och bara: "Heeej!" och sedan talade han om för alla sina kompisar i samma rum: "Veronicaaa, har kommit! Hon med kojan" och alla bara: "Jaaaa". Och personalen bara: "De kommer ihåg dig" och jag bara: "Jaa, så sjukt söta". Framåt dagen hade vi fredagsdisco och jag spelade även gitarr och sjöng för några barn (även föräldrar som hämtade sina barn).

Förresten... i fredags var sista dagen hos StudentConsulting. Nu håller jag på och söker jobb som förskollärare/fritidspedagog. Tänker att jag behöver börja någonstans för att tjäna pengar. Sedan får vi se vart man hamnar. Ingenting är stucket i sten.

Well, låt oss återgå till eventet...

Välkomna önskar The Kårner, tackar så mycket!

Jorå, det bjussades på lite gött snacks. Det säger man inte nej till. Varför begränsa sig? Haha

Innan eventet frågade jag Sarah Norving (verksamhetschef för Drivhuset) om hon kunde fotografera dagens outfit. Här bär jag en bomberjacka som mamma sytt och skärpet är från Borås marknad. Byxorna har jag haffat på BikBok, tunikan är från H&M och skorna är från DinSko.

Ett glas bubbel och gott snacks. Hipp hipp hurra.

Kvällens underhållning stod Hugo Andersson för både innan eventet och under överläggningen med juryn av pitchtävlingen. Grymt duktig! Han körde både eget material och covers. Hoppas att fler "får upp ögonen för honom". Tycker han förtjänar all uppmärksamhet han kan få. Heja heja!

Yaaaas

Minglet är igång.

Matilda Jagendal (affärsutvecklare och projektledare) och Sarah Norving (verksamhetschef) hälsade oss välkomna till Pitch Night Live, med massa grymma entreprenörer som gått årets utbildning där de fått arbeta med sina olika affärsideér hos Drivhuset.

En person som ville göra människor mer medvetna om sina klädval, vilka tyg är bättre för miljön? Hon ville fokusera på vintage.

En person som hade reflekterat över problemet som uppstår när man är på skidsemester... om det ringer, eller man helt enkelt bara vill använda mobilen utan att tappa den från till exempel liften. Kommer dock inte ihåg vad produkten exakt var, men minns att den var bra. ;)

Denna person hade lösningen på problemet med röriga vintagebutiker, hon ville starta en egen webbshop med vintage. Hur grymt? Jag upplever också att det ofta är rörigt när man är på vintageshopping. Man blir lätt snurrig av det stora utbudet som finns att tillgå. Då är ju en webbshop ett suveränt alternativ.

En person som värnar om miljön, hon tog upp hur många procent människor som konsumerar kläder. Det var en ruskigt stor procent. Hon belyste även en hel del om affärsutveckling.

En liknande företagsidé som ovan... fast denna gång problematiken kring provrummet i butiker. Det är ofta trångt och stressigt ifall det är kö utanför. Joel har lösningen på problemet. En app där man kan sitta hemifrån sin soffa (han var fett skön när han illustrerade med en morgonrock) och bara: "man kan sitta i kalsongerna eller trosorna". Det är alltså ett annat alternativ bortsett från provrum i butiker. I appen kan du prova plagget på en figur i form av en avatar som efterliknar din egen kroppsform. Hade lätt velat testa den appen! Du minskar stress och spar tid. Tid är ju trots allt pengar.

Här har vi en person som stack utifrån mängden. I inledningen valde hon att sjunga "Nu grönskar det" för att få vår uppmärksamhet och leda in oss på hennes företagsidé som handlade om kultur, i största del musik. Hon vill ge möjligheter för likasinnade, till exempel de som gillar HipHop ( som är en subkultur) att mötas i vårt samhälle. Hon anser att det finns få mötesplatser för denna typ av kultur, vilket hon vill förändra. Jag personligen har alltid älskat musik, så länge jag kan minnas och bryr mig dessutom om de som känner att dem inte passar in. Så denna företagsidé ligger mig extra varmt om hjärtat. <3

Denna person hade en sprudlande personlighet. Hon hade sedan tidigare ett eget företag, dessa Alovera produkter är alltså något hon säljer för ökad hälsoeffekt.

Tillsammans med en personlig historia (via en video) om hur hennes liv förändrades när hon fick veta att hennes mamma hade fått Alzheimers. Under den tiden var det riktigt tufft för henne att orka med sin vardag. Där och då, kom hon till insikt med att hon ville hjälpa andra med psykisk ohälsa och vill därför starta ett eget företag kring rådgivning - skapa möjlighet till andra att träffa likasinnade, som inte heller orkar med sin vardag. Syftet är att stötta varandra i sin kamp om ett bättre liv. Vi har väl alla känt av psykisk ohälsa? På ett eller annat sätt. Tycker verkligen det är en toppen idé! Det är så sjukt viktigt att prata om sina känslor (särskilt med någon som förstår dig).

Denna person fokuserade på smarta alternativ för bilar, jag är inte särskilt insatt i sådant. Men minns att han berättade om olika alternativ kring bilmotorer. Kommer dock inte ihåg vilka alternativ. Det är inte lätt när det är svårt.

Sarah Norving och Matilda Jagendal

Glad efter massa härlig inspiration.


Nu var det dags att kora vinnarna...

Här har ni två värdiga vinnare... Första vinnare: Richard och andra vinnare: Joel. Stort grattis!

Peppade och stolta entreprenörer som gjort en grym insats! Önskar er stort lycka till på er resa.


Jag ÄLSKAR event i entreprenörsanda. Det är helt galet inspirerande och kul att höra om andras ideér och kreativa lösningar på problem. Trots att jag inte längre går någon utbildning hos Drivhuset så följer jag gärna med på deras event. Hoppas även att jag kan gå på Day's of Entreprenurship i oktober. Imorgon är första anmälningsdagen - kommer anmäla mig och sedan får vi se om jag har möjlighet att gå eller inte. Det ger sig!

TACK till Drivhuset som anordnar sådana här fantastiska event!! Kan säga att jag blir ännu mer pepp på att så småningom starta eget företag, det vill säga bli influencer på heltid. Drömmen ju! Tänk att få vara kreativ 24/7. Men ja, jag fattar att det inte bara är en dans på rosor, men tror på att det kommer vara värt det!

Ni rå, vad är era tankar om entreprenörskap?

Well, hoppas ni haft en riktigt fin helg. Min blev inte som jag hade tänkt mig, men har gjort det bästa av situationen. Puss och kram <3

Gillar

Kommentarer