Coolt att VÅGA säga nej.

It's Sunday! Då är det dags för ännu ett Sunday Mindset. Denna gången kommer det dyka upp i tid, woop woop! Veronica har framförhållning *klappar mig själv på axeln*. (Jag hade tidsinställt inlägget så det skulle kommit upp igår, men det sket sig... eller rättare sagt det kom i fel ordning.) Well, bättre lycka nästa gång!

Jag har reflekterat över hur vanligt det är med alkohol i vårt samhälle, och att man enligt samhällens normer SKA dricka. Om man mot förmodan är nykterist eller oftast inte har något behov av att dricka kan man bli ifrågasatt med typ något liknande: "Men kom igen, vad tråkig du är". Alright, men låt mig vara tråkig då. Tycker ärligt talat det är sjukt att man definierar ordet "tråkig" bara för att man inte dricker eller dricker mycket. Tro mig, jag är minst lika rolig utan alkohol. Jag är en person som bjussar mycket på mig själv även när jag är nykter. Troligen kan man tro att jag är full när jag är ute - sjunger och dansar för fulla muggar. Men nej, jag är bara hög på livet. Det är någonting som händer med mig när bra musik spelas.... jag släpper bara loss och lever mig in i musiken, exakt samma sak sker när jag står på scen om jag inte är nervös. Tänk om vi istället skulle börja ifrågasätta alla människor som dricker för mycket i samma utsträckning som det görs med nykterister eller inte har behov av att dricka och bara: "Varför dricker du så mycket?" "Du borde ta det lugnt med alkoholen" osv. Det är egentligen exakt samma sak, bara att det inte bygger på samhällets normer. Utan det anses att man SKA dricka när man är ute i festliga sammanhang.


Jag ska inte sticka under stolen med att jag ALDRIG dricker, för det gör jag. Men jag dricker inte stora mängder. Någon gång kanske jag dricker lite mer, men ALDRIG så att jag till exempel spyr på fyllan eller tappar kontrollen. Been there done that. Det var fan inte värt att må skit under festen och även dagen efter. Därför sa jag till mig själv att ALDRIG må så jävla dåligt och jag har hållit det löftet sedan dess. Kan säga att jag bär en stolthet över det.! Jag riktar det här inlägget särskilt till er som har åldern inne att dricka alkohol och era kompisar/främlingar hetsar på att ni SKA dricka, och om ni inte känner för det. Säg NEJ, det är betydligt coolare att VÅGA säga nej än att falla för grupptrycket. Kom ihåg det.

Tusen tack för era fina kommentarer på mina tidigare inlägg (särskilt angående körkortet) och mitt nya koncept Sunday Mindset, ni är så sjukt fina!!

Lämna gärna tankar och åsikter om det här inlägget. Hoppas ni hade en fin söndag! I går var jag på födelsedagskalas hos pappa och sedan chillade jag bara i soffan och framför Netflix. :) Stor kram


Gillar

Kommentarer

enna,
Bra inlägg! Tror det här är någonting som många behöver höra 😊
sayyeastofashion.blogg.se
Sarah,
Så roligt med ett kalas 😊 Netflix har mycket bra som man kan kolla på 😊
CheerSarah.devote.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Verkligen så himla grymt inlägg hjärtat!! STOR KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
happyM
happyM,
Det här är verkligen så otroligt viktigt ❤️
nouw.com/happym
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Tycker verkligen det är himla bra att du skriver om och uppmärksammar detta! Så bra av dig <3
nouw.com/emmaengstrom
Vilketn bra inlägg tjejen. Det är en så viktig sak att lyfta fram. Det är verkligen coolt att säga nej!! Heja dig!
maddisenj.se
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Bra inlägg! Nu tycker jag inte det är några problem att säga nej, dom flesta av mina kompisar har inget större behov av alkohol och festande. Men tänk att vara 15 år, osäker och vara på en fest där man förväntas dricka för att det anses coolt.
nouw.com/jossustravelpics